Van Kaam Tuinplanten B.V.

Lees het verhaal achter onze kwekerij

"Wij delen onze passie voor hoogwaardige kwaliteit tuinplanten in pot met de wereld om ons heen" - Thomas van Kaam

De affiniteit voor planten zat er bij Thomas van Kaam (1984) al vroeg in. Op 13 jarige leeftijd begon Thomas met het kweken van Hortensia's en Afrikaantjes op de boerderij van zijn groothouders. Met zijn fietskar bezorgde hij de plantjes bij vrienden, familie en kennissen.


Na de basisschool volgde Thomas zijn passie voor groen naar agrarische scholen, waar hij zijn kennis van het vak verder ontwikkelde. Buiten schooltijd onderhield hij als hoveniers verschillende tuinen. Op zijn 16e, in het jaar 2000, bracht Thomas zijn ondernemersgeest naar een nieuw level  en begaf zich op de brommer naar gehuurde kassen in Hooge Zwaluwe. Hier breidde hij zijn assortiment uit met Lavendels, Viburnums en Herada's, waarbij Hedera's en Hydrangea's in de beginjaren de hoofdteelt vor

mden.

Met de groeiende activiteiten bleken deze kassen na een aantal jaar te klein. In 2016 nam Thomas een sprong en verhuisde naar de Brandestraat in Hooge Zwaluwe, waar hij over 3,4 hectare aan kassen en containervelden beschikte. Met deze verhuizing zette Thomas een nieuwe koers in, stopte met zijn werk als hovenier onder de naam Van Kaam Tuinen en Kwekerij, en herpositioneerde het bedrijf met de naam Van Kaam Tuinplanten.

Met de ruimere locatie verwelkomde Thomas de eerste twee vaste medewerkers in zijn team. In 2020 deed zich een kans voor om 3 hectare van de buren te kopen, wat leidde tot de uitbreiding van het containerveld. In 2021 en 2022 werd een deel van dit nieuwe terrein omgetoverd tot een extra containerveld. Het jaar 2022 markeerde de bouw van een nieuwe loods, ontworpen om meer ruimte te bieden voor werkzaamheden, inclusief een oppotlijn en sorteersysteem.


Terwijl Thomas met succes uitbreidde, ligt er nog ongeveer 2 hectare voor ons om in de toekomst verder te groeien.  

Bekijk onze YouTube video's

Volg ons op YouTube en mis geen enkele video!
Bedrijfsvideo Van Kaam Tuinplanten B.V. (2023)
Bedrijfsvideo Van Kaam Tuinplanten B.V. (2023)
Op zoek naar een echt leuke (bij)baan op de kwekerij?
Op zoek naar een echt leuke (bij)baan op de kwekerij?
Bouw nieuwe loods Van Kaam Tuinplanten B.V. (2022)
Bouw nieuwe loods Van Kaam Tuinplanten B.V. (2022)
Drone video Van Kaam Tuinplanten (2018)
Drone video Van Kaam Tuinplanten (2018)
Uitklapbare pottenvork planten oppakken (2018)
Uitklapbare pottenvork planten oppakken (2018)